Българският национален отбор по бокс заминава тази вечер за Полша

...
Българският национален отбор по бокс заминава тази вечер за Полша
Коментари Харесай

България с 10 боксьори на Европейските игри в Полша

Българският народен тим по бокс отпътува довечера за Полша с доста упоритости и подготвен за борба, съобшщават от родната боксова федерация. Страната ще бъде показана от 10 състезатели при мъжете и дамите на започващите на следващия ден Европейски игри в Краков-Малополска (Полша). Турнирът е от доста огромно значение, защото е първа подготовка за Олимпийските игри в Париж следващата година.

Националният тим при мъжете е воден от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров. На кръга в Полша ще се качат Даниел Асенов (51 кг), Хавиер Ибаниес (57), Радослав Росенов (63.5), Рами Киуан (71), Кристиян Николов (80) и Йордан Морехон (+92 кг). Треньори на дамите в Краков ще бъдат Борислав Георгиев и Роман Цветков, а в състава са включени Златислава Чуканова (50 кг), Станимира Петрова (54), Светлана Каменова (57) и Аслъхан Мехмедова (60 кг).

Битката за олимписйки квоти се обрисува да бъде извънредно тежка, като в конкуренцията чака да вземат участие представители на 42 страни от Европа. При мъжете визи за Париж 2024 ще завоюват финалистите в категории до 51, 92 и +92 кг. В останалите категории (57, 63.5, 71 и 80) квоти ще се дават на първите четирима (достигналите до полуфинал). При дамите по четири визи за Франция ще завоюват боксьорките при 50, 54, 57, 60 и 66 кг, а при 75-килограмовите ще се връчат две квоти.

Боксовият шампионат ще се състои от 23 юни до 2 юли.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР