Българският национален отбор по баскетбол приема Норвегия в третия си

...
Българският национален отбор по баскетбол приема Норвегия в третия си
Коментари Харесай

България няма право на грешка срещу Норвегия в Ботевград

Българският народен тим по баскетбол приема Норвегия в третия си мач от група „ J “ на предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Срещата в зала „ Арена Ботевград “ започва в 18:00 часа и ще може да я наблюдавате в директно предаване по NOVA SPORT , а на уеб страницата ще проследим всичко най-интересно от конфликта.

Именно скандинавците нанесе проваляне на „ лъвовете “ преди към две седмици на старта на предквалификациите на своя територия. Тогава отборът на Матиас Екхоф победи националите ни с 86:80, откакто звездите на отбора - Харалд Фрай и Крис Ндоу, осъществиха общо 50 точки.

Сега обаче България ще търси наложителен реванш и няма право на неточност, изключително след успеха над Австрия с 83:71, до момента в който пък самите норвежци отстъпиха пагубно на австрийците с 66:85 в мач, в който разликата по едно време беше 35 точки в интерес на спечелилите. По този метод трите тима към този момент разполагат с еднакъв баланс от по 1-1 в групата, от която за същинските квалификации ще се класира единствено първият в крайното класиране.

Това е предпоследният мач за България в предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025, като „ лъвовете “ приключват присъединяване си в групата с посещение на австрийците идната сряда от 20:15 часа българско време. След това момчетата на Барчовски ще вземат присъединяване на предквалификационния олимпийски шампионат от 12 до 20 август в Истанбул, където са в група с Украйна, Турция и Исландия.

Днес в „ Арена Ботевград “ ще бъде огромната звезда на българския баскетбол Александър Везенков, който ще раздава подписи. След това новото попълнение на Сакраменто Кингс ще изгледа и мача, по този начин както направи и предходната седмица с Австрия. Везенков се приготвя самостоятелно за идния си сезон в НБА, като точно това е повода той да не е част от състава на националите за тези предквалификации.

Групата на България: Емил Стоилов, Андрей Иванов, Алекс Симеонов, Коди Милър-Макинтайър, Лъчезар Димитров, Мартин Йорданов, Иван Алипиев, Павлин Иванов, Васил Бачев, Деян Карамфилов, Константин Костадинов, Борислав Младенов, Александър Стоименов, Константин Паисиев

Групата на Норвегия: Шюр Берг, Ерик Борг, Йоханес Долвен, Ларс Еспе, Харалд Фрей, Микел Колстад, Стян Мьос, Крис-Ебу Ндоу, Йорген Одфел, Тобиас Рутегор, Кристиан Шьолунд, Халвар Стаф

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР