Българският национален отбор изтегли късмет при жребия за Евро 2024

...
Българският национален отбор изтегли късмет при жребия за Евро 2024
Коментари Харесай

България с късмет за Евро 2024

Българският народен тим изтегли шанс при жребия за Евро 2024 в Германия. " Лъвовете " попаднаха в допустима група, като ще спорят с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва. Това значи, че селекционерът на държавния ни отбор Младен Кръстаич ще води борба с родината си за класиране на форума.
Квалификационните групи са 10 - 7 с по 5 тима и 3 с по 6. За финалите ще се класират заелите първите 2 позиции. Към тях ще се причислят 3 отбора, минали през плейофите в Лигата на нациите. Германия за повторно ще е хазаин на Европейско - през 1988 година до купата тогава стигна Холандия (Нидерландия).
" Получи се забавна група. Сърбия е любимец. Отборите са близки по мощ. Ще бъде прочувствен конфликт против моята татковина. Ще бъде хубаво да се завърна в своята страна. Имаме млад тим и Сърбия са любимци, само че ще се постараем. Нека не приказваме какви са възможностите ни за класиране - към момента е рано. Не би трябвало да се предаваме. Нека не прескачаме стадии. Ще забележим каква ще бъде програмата ", сподели Кръстаич.
" Нека бъдем умерени оптимисти. Не е лека група, само че не е и от най-тежките. Ще създадем всичко допустимо да се класираме. За националния тим постоянно задачата е да побеждава. Не би трябвало да споделяме, че надали не сме се класирали. Трябва да подходим с нужното почитание. Добре е да стартираме с домакинство, с вярата да стартираме с победа, само че виждате, че побеждаваме и в Северна Македония. Надявам се успехите над Гибралтар (5:1) и РСМ (1:0) да дадат подтик за нещо по-сериозно ", сподели техническият шеф на БФС Георги Иванов-Гонзо.
Квалификациите започват на 23/25 март.> Групите:
Група А: Испания, Шотландия, Норвегия, Грузия, Кипър;
Група В: Нидерландия, Франция, Ейре, Гърция, Гибралтар;
Група С: Италия, Англия, Украйна, Северна Македония, Малта;
Група D: Хърватия, Уелс, Армения, Турция, Латвия;
Група Е: Полша, Чехия, Албания, Фарьорски острови, Молдова;
Група F: Белгия, Австрия, Швеция, Азербайджан, Естония;
Група G: Унгария, Сърбия, Черна гора, БЪЛГАРИЯ, Литва;
Група H: Дания, Финландия, Словения, Казахстан, Северна Ирландия, Сан Марино;
Група I: Швейцария, Израел, Румъния, Косово, Беларус, Андора;
Група J: Португалия, Босна и Херцеговина, Исландия, Люксембург, Словакия, Лихтенщайн.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР