Българският национален мъжки отбор по волейбол записа първа победа на

...
Българският национален мъжки отбор по волейбол записа първа победа на
Коментари Харесай

България се съвзе срещу Испания

Българският народен мъжки тим по волейбол записа първа победа на Европейското състезание в Полша. В зала "Таурон Арена " в Краков в среща от група "C " отборът, воден от Пламен Константинов, се наложи с 3:0 (25:15, 28:26, 25:21) над отбора на Испания, оповестява bgvolleyball.com.

По този метод България към този момент е с актив от 3 точки, колкото има и тимът на Словения. Припомняме, че в първия мач от групата нашите изгубиха от Русия с 0:3.

Пламен Константинов не направи никакви промени в състава спрямо първия мач с Русия и заложи на следните играчи: Георги Братоев, Розалин Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Пенчев, Николай Николов, Цветан Соколов и Теодор Салпаров – либеро.

В първия гейм нашият състав взе добър задатък след десета точка. В края при серия от сервис на Розалин Пенчев „ лъвовете” натрупаха още по-голяма преднина, с цел да поведат с 1:0. 8 блокади записаха българските волейболисти в първия гейм.

Втората част стартира доста добре за националите – 8:2. В миг, в който изглеждаше, че България ще удвои без проблеми преднината си при 19:16, нашите играчи позволиха пет следващи точки за Испания. Пламен Константинов потърси смяна като на местата на Виктор Йосифов, Ники Пенчев и Розалин Пенчев се появиха Светослав Гоцев, Тодор Скримов и Владислав Иванов.

Испания стигна до три благоприятни условия да изравни при 21:24. Серия от сервис на Георги Братоев, обсада на Ники Николов и и ас на Скримов обаче наклониха везните в интерес на българския отбор за триумф с 28:26 и задатък от два гейма.

В началото на третия гейм в игра се завърнаха двамата Пенчеви, до момента в който Гоцев остана на полето. При 3:3 Тодор Алексиев размени Розалин Пенчев. България водеше през целия гейм, този път не позволи изненади и завоюва чисто срещата

По-рано през днешния ден Русия записа втора победа в групата с 3:0, този път над отбора на Словения. В понеделник, 28 август, е последният мач на "лъвовете " – против Словения от 18:30 ч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР