Българският национал по бокс Рами Киуан заслужи правото да участва

...
Българският национал по бокс Рами Киуан заслужи правото да участва
Коментари Харесай

Блестящ Рами Киуан донесе четвърта квота на България в бокса за Олимпйските игри в Париж

Българският национал по бокс Рами Киуан заслужи правото да взе участие на Летните олимпийски игри в Париж 2024, откакто завоюва квота от квалификационния шампионат в Бусто Арсицио, Италия.

В четвъртфиналите на категория до 71 кг от конкуренцията Киуан надигра бразилецът Вандерсон де Оливейра, който е бронзов медалист от последното международно състезание през 2023 година в столицата на Узбекистан Ташкент.

Двамата организираха доста тежка борба на кръга в Бусто Арсицио, като Рами съумя да наложи стила си с доста придвижване и игра от отдалеченост, до момента в който в това време неговият съперник търсеше повече единични и тежки попадения.

За благополучие, българският боксьор си изкова преимущество в съдийските карти след първите два рунда и в решителния трети се възползва от по-рисковите дейности на Де Оливейра, с цел да стигне до крайния триумф с 4:1 гласа.

По този метод Рами Киуан за пръв път в своята кариера ще взе участие на Летни олимпийски игри, като той стана общо четвъртият роден представител в бокса, който си извоюва правото да бъде на най-големия състезателен конгрес на планетата през това лято в Париж.

Останалите трима, които към този момент имат визи за френската столица, са Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).

Малко по-рано довечера, за жалост, Златислава Чуканова не съумя да завоюва квота за Игрите в Париж, откакто бе спряна в четвъртфиналите на категория до 50 кг от филипинката Айра Вийегас.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР