Българският национал Петко Христов дълго ще помни мача от 35-ия

...
Българският национал Петко Христов дълго ще помни мача от 35-ия
Коментари Харесай

Гол на Петко Христов не помогна на Специя срещу Лацио

Българският национал Петко Христов дълго ще помни мача от 35-ия кръг на италианската Серия " А ", макар провалянето на неговия тим Специя с 3:4 от Лацио. Роденият през 1999-а година младеж на Славия обаче в този мач вкара първия си гол в италианския футболен хайлайф, он също по този начин направи и асистенция за първото попадение за своите в мача.

Третото следващо проваляне оставя Специя на 16-о място в класирането с 33 точки, с 8 повече от първия в зоната на изпадащите Салернитана. Лацио е на 5-а позиция с 59, с 1 повече, изпреварвайки съгражданите си и огромен локален противник Рома.

Петко Христов става седмият българин, който бележи гол в италианското състезание. Неговото днешно попадение е 56-о за българин на Апенините, като повече от половината - 34, е вкарал Валери Божинов. Божинов ги вкарва с екипите на три клуба Лече, Фиорентина и Парма.

Домакините от курортния град Специя откриха резултата още в 9-ата минута посредством Келвин Амиен Аду, който на задна греда беше сюрпризиран, откакто Петко Христов отклони към него топката след осъществяване на свободен удар. Но сюрпризираният вратар Стракоша не реагира както би трябвало. В рамките на две минути в 33-ата и 35-ата минута двата тима си размениха по един гол, като на първо време Чиро Имобиле изравни от дузпа, отсъдена поради фаул на Димитриос Николау против Сергей Милинкович-Савич. Но единствено след две минути Keвин Агудело изведе домакините напред.

Равенството пристигна в 54-ата минута, откакто Матиа Дзакани прати топката в страничната греда, отклони се от вратаря Проведел и влезе във вратата - 2:2.

Но домакините не се предадоха и в 56-ата минута Даниеле Верде постави топката на главата на българина Христов. Той се отскубна от персоналния си конкурент и забоде кълбото в мрежата на гостите. Но Лацио потвърди класата си и направи трагичен поврат с головете на Сергей Милинкович-Савич за 3:3 в 68-ата минута и победно попадение на Франческо Ачерби в последната. Вратарят Иван Проведел отби удара на Имобиле, само че беше беззащитен при последвалата реакция на италианския национал Ачерби.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР