Българският национал Константин Костадинов е подал заявка за участие в

...
Българският национал Константин Костадинов е подал заявка за участие в
Коментари Харесай

Български национал ще участва в Драфта на НБА

Българският национал Константин Костадинов е подал поръчка за присъединяване в Драфта на НБА за идващия сезон, разкри пред Спортал неговият сътрудник Хуанхо Бернабе. Крилото, което се състезава в испанския Паленсия, е в листата измежду имената на още куп задгранични гении, включени в листата за избор на клубове от Лигата на извънземните. Драфтът е плануван за 22 юни, като занапред 30-те тима оттатък океана ще научат реда си на избиране.
Прочетете още
206-сантиметровият бургазлия се показва извънредно добре този сезон, като се трансформира във значима фигура за своя отбор. Неговият тим заема второто място във второто равнище на испанския баскетбол с баланс от 25 победи и единствено 5 загуби, а Костадинов способства за сполучливите изяви на отбора си със междинни индикатори от 5.7 точки и 3.0 битки за 16 минути на мач.

Интересен факт е, че във втора поредна година българин декларира присъединяване си в Драфта на НБА, откакто през предходната същото стори и центърът на Естудиантес Емил Стоилов. В последния миг обаче националът отдръпна името си от листата и в последна сметка той не беше част от финалната листа със състезатели от Стария континент.

Константин Костадинов стартира кариерата си в бургаския Делфин, а на 13 години минава в школата на испанския гранд Реал Мадрид, по-късно подписва в Палма, а сега носи екипа на Паленсия.

Костадинов постоянно попада и в сметките на националния селекционер Росен Барчовски, който му дава късмет за изява през последните години.

До момента в НБА е играл единствено Георги Глушков, който сега е президент на Българската федерация по баскетбол.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР