Българският министър на енергетиката Росен Христов бе гост на стартиране

...
Българският министър на енергетиката Росен Христов бе гост на стартиране
Коментари Харесай

Росен Христов похвали Гърция като важен партньор в енергетиката

Българският министър на енергетиката Росен Христов бе посетител на пускане построяването на електроцентрала в гръцкия пристанищен град Александруполис (Дедеагач), оповестяват от Пресслужбата на Министерството на енергетиката.

" Енергийната рецесия в Европа постанова още по-тясно съдействие и общи старания сред България и Гърция. Това ни сближи в допълнение, тъй че да си партнираме в доста планове и политики. Гърция е наш сътрудник освен поради географското разположение, само че и поради сходните ни визии по какъв начин да развиваме енергетиката в района ". Това съобщи пред публицистите министърът на енергетиката Росен Христов, който бе посетител на формалното пускане на план за създаване на газова електроцентрала в Александруполис, Гърция.

Той даде образец за съдействието сред България и Гърция при приемането на политики на европейско равнище, за стабилизиране пазара на газ. По думите му и двете страни могат да реализират доста повече като сътрудници, в сравнение с като съперници. Министър Христов разгласи, че след диалози с гръцкия му сътрудник Костас Скрекас, напълно скоро ще бъде подписан меморандум за плана за нефтопровод Александруполис - Бургас. Специален посетител на събитието бе министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис, който в речта си акцентира положителното съдействие с България в областта на енергетиката.

Реализацията на електроцентралата в Александруполис е взаимен план на гръцката енергийна компания PPC, ДЕПА и компанията Копелузос груп. Газът за централата ще бъде от новостроящия се терминал за полутечен газ в Александруполис, в който България има 20 % дялово присъединяване и запазен потенциал от 1 милиард кубични метра на година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР