Българският лекарски съюз настоява за еднодневни хоспитализации. Освен това от

...
Българският лекарски съюз настоява за еднодневни хоспитализации. Освен това от
Коментари Харесай

Българският лекарски съюз настоява за еднодневни хоспитализации

Българският лекарски съюз упорства за еднодневни хоспитализации. Освен това от организацията желаят и 25% нарастване на цените на клиничните пътеки.

" Един от образците за по-ефективно потребление на средствата за болнично лекуване е всеобщо въвеждане на еднодневната хоспитализация за пациенти. Знаем, че за благополучие 80% от болесттите не се нуждаят от пролежавания, задоволително е да се извърши процедурата или проучването и задачата се реализира в един ден. Това е верният път - висококвалифицирана помощ в границите на един ден ", сподели в " Денят стартира " доктор Иван Маджаров - ръководител на Българския лекарски съюз.

" Тази година през бюджета на НЗОК в болнична помощ ще бъдат изплатени повече спрямо 2023 година 460 млн. лв. по бюджет и още 168 млн. лв. към края на годината, които ни се поставят от запаса на касата. Въпросът е по какъв начин тези пари ще доближат до лечебните заведения, дали през повече пациенти или през покачване на цените. "

Според Маджаров лечебните заведения в страната са в друго финансово положение, само че " общата картинка е трагична от позиция на заплащането на труда на медицинските експерти - лекари и сестри ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР