Българският лекарски съюз (БЛС) ще си избере нов председател на

...
Българският лекарски съюз (БЛС) ще си избере нов председател на
Коментари Харесай

Изборът за шеф на Лекарския съюз ще е състезание с един кон

Българският лекарски съюз (БЛС) ще си избере нов ръководител на своя 72-ри събор на съсловната организация. Той ще се организира в събота, 18 септември, оповестиха от там. Единственият сигурен претендент все още е досегашният ръководител доктор Иван Маджаров, чийто първи мандат изтича. Напълно допустимо е да бъдат определени и нови заместник-председатели на съсловната организация.

За кандидатурата си доктор Маджаров заяви наскоро, като даже съобщи, че не вижда спънка човек, който е работил за съсловната организация, да се кандидатира за поста още един мандат.

Настоящият началник на БЛС влезе в неприсъствен спор със здравния министър Стойчо Кацаров поради уволнението на Асен Балтов от " Пирогов ", както и за забавените коронавирус бонуси на медиците.

72-рият постоянен отчетно-изборен Събор на Българския лекарски съюз ще се организира в НДК, като регистрацията на делегатите от районните колегии ще стартира в 7.30 часа, а началото му ще е в 10 часа.

След чуване на докладите за активността на Управителния съвет Контролната комисия и Комисията по професионална нравственос за мандата 2018-2021 година, делегатите ще гласоподават дали да освободят, или не от отговорност Управителния съвет. След това те ще пристъпят към избор на негов ръководител, заместник-председатели, основен секретар и членове.

Предстои да бъдат определени още ръководител на Контролната комисия и на Комисията по професионална нравственос, както и техни членове. Накрая те ще дадат вота си и за членове на Висшия медицински съвет.

Предстоящият конгрес беше нападнат от пациентските организации " Заедно с теб ", които насочиха запитване до здравния министър дали не се газят противоепидемичните ограничения със събирането на над 400 делегати лекари от цялата страна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР