Българският комисар Илияна Иванова откри информационен ден на Европейския съвет

...
Българският комисар Илияна Иванова откри информационен ден на Европейския съвет
Коментари Харесай

Денков откри новия сезон на иновациите

Българският комисар Илияна Иванова откри информативен ден на Европейския съвет по нововъведенията (ЕСИ), на който ще бъдат показани направленията на програмата и методите за поддръжка на иноваторите и откривателите в областта на дълбоките технологии (Deep Tech).

Радвам се, че през днешния ден тук сме толкоз доста, показа тя пред събралите се участници в самодейността. Имаме хрумвания, имаме гении, би трябвало единствено да ги надграждаме, посочи комисарят. В огромната надпреварват би трябвало да надграждане личния си потенциал, безапелационна бе тя. Във всички стопански браншове би трябвало да развиваме качествата си, по думите й. Според Иванова е значима връзката сред образованието и бизнеса.

Българските открития имат капацитет, съгласно нея. Иновациите имат място, по мнението й, и в по-традиционни браншове като земеделието. Тя посочи триумфите на българските стартъпи.

Министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева също поздрави присъстващите. Това е една от тематиките, по които съм работила дълго време, сподели тя. Това е основата за бъдещото развиване на България, показа Стойчева и се разгласи за повече триумфи на интернационалната сцена за българските бизнесмени. По думите й имаме триумфи в нововъведенията, само че имаме и голям капацитет за още развиване. Ведомството ще работи за това повече български компании да бъдат конкурентни на европейския пазар. България има добре развиват следващата година и информационна инфраструктура, както изясни министър Стойчева.

Премиерът Николай Денков откри новия сезон в региона на нововъведенията, както се изрази той. По думите му в годините обратно имаме триумфи в редица области на науката. Едва 10% от младежите преди години са знаели какво значи думата предприемачество. Сега е друго.

Вече се мисли по какъв начин да се разиват нововъведенията и за връзката сред нововъведенията и промишлеността и образованието. София тех парк е мястото, където науката може да срещне бизнеса, по думите на акад. Денков. Според скорошно изследване учениците преди всичко биха желали да се развиват в ИКТ, по-късно се подрежда медицината, на трето място е предприемачеството. Това успяхме да реализираме за 10 години, удовлетворен е министър председателят.

Силата на Европа, когато можем да се развиваме дружно, безапелационен бе Николай Денков. Да бъдем по-бързи, по-силни, по-конкурентни, пожела той и допълнени, че единствено по този начин ще реализираме задачите, за които мечтаем.

Целта на събитието е специалисти от ЕСИ да показват на участниците в събитието практическа информация за сполучливо кандидатстване, а бенефициери да споделят своя опит. Европейската комисия сложи началото на ЕСИ през март 2021 година като профилирано звено в програмата „ Хоризонт Европа “ за създаване и разширение на авангардни нововъведения с бюджет от над 10 милиарда евро за интервала 2021—2027 година Фондът на Европейския съвет по нововъведенията, основан през юни 2020 година, е основна самодейност на Европейската комисия за осъществяване на директни финансови и квазикапиталови вложения в размер от 500 000 до 15 млн. евро в капитала на новосъздадени предприятия и на МСП от всички браншове във всички страни от Европейски Съюз, които са с огромно влияние.

https://news.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР