Българският клон на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) категорично се

...
Българският клон на Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) категорично се
Коментари Харесай

Бият камбаната: Не прочиствайте медиите от журналисти, задаващи въпроси

Българският клон на Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) изрично се опълчва на заканите против публицисти поради въпросите, които задават като част от работата си.

" Призивите за " пречистване " на медиите от публицисти, които дръзват да питат, т. е. да правят отговорно работата си, са неприемливи ", акцентират от асоциацията.

Повод за позицията им е материал във вестниците " Телеграф " и " Монитор ", в който се насочва апел телевизия bTV да бъде " прочистена " от публицисти като Светослав Иванов .

Според АЕЖ офанзивата против Иванов идва в отговор на заложени от него въпроси към американския предприемач Ярив Лернер, изпълнителен шеф на " Ню Бояна ", по отношение на оповестеното желание на последната да придобие част от издателския бизнес на депутата Делян Пеевски, към който принадлежат и вестниците " Монитор " и " Телеграф ".

" Тъй като тези нападки към публицисти не са казус и предвид на политическото и икономическото въздействие на Пеевски в България, сходни изявления биха могли да се възприемат и като опасност против журналиста и опит за оказване на напън върху управлението на малкия екран ", предизвестяват от АЕЖ.

От асоциацията установяват, че в случай че известни публицисти от национални малките екрани могат да бъдат подлагани на отявлен обществен напън, сигурно публицистите, които работят в по-малки медии, са в още по-тежко състояние .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР