Българският износ за Великобритания достига рекордните 1,3 млрд. лева за

...
Българският износ за Великобритания достига рекордните 1,3 млрд. лева за
Коментари Харесай

Българският износ за Великобритания надхвърля 1,3 млрд. лева

Българският експорт за Англия доближава рекордните 1,3 милиарда лв. за първите единадесет месеца на 2022 година Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на отбелязването на 8-мата годишнина от основаването на Британо-българската бизнес асоциация. Той добави, че за същия интервал, стокообменът сред двете страни надвишава 2,1 милиарда лв., а зад тези положителни резултати стои дейната работа на фирмите от двете страни.

„ Една четвърт от записаните у нас IT компании и компании, обслужващи бизнес процеси, са от Острова “, сподели Никола Стоянов. Българска софтуерна компания към този момент няколко години сполучливо построява 4G и 5G мрежите на един от английските мобилни оператори, което е още едно доказателство, че нашите компании в бранша работят на най-високо равнище и с чудесно готови експерти в тази област.

„ След Брекзит ползата за вложения и бизнес в България даже се усилва, тъй като страната ни обезпечава достъп на фирмите от Острова до единния европейски пазар “, уточни министър Стоянов....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР