Българският хелзинкски комитет започва кампания за издаване на наръчник Правата

...
Българският хелзинкски комитет започва кампания за издаване на наръчник Правата
Коментари Харесай

БХК започва кампания за издаване на наръчник „Правата ми в пандемия“

Българският хелзинкски комитет стартира акция за издаване на справочник „ Правата ми в пандемия “.
 Димитрина Петрова Снимка: Ани Петрова

„ Целта му е да запознае хората с техните права по време на пандемия и сходни рецесии и по какъв начин могат да защитят правата си. Вече година и половина съвсем виждаме, че нито хората си знаят правата, нито институциите и медиите помогнаха те да ги научат. Ние считаме, че е извънредно належащо да има малко управление, нещо като справочник, тъй че хората да могат да видят дали техни права са нарушени и по какъв начин да ги защитят “, разясни в изявление за БНР Димитрина Петрова, основател на Българската общественост за демократична народна власт (БОЛД) и член на УС на БХК.

Едно цяло потомство българи – както по-възрастни, по този начин и по-млади, в действителност нямат концепция за основите на правата на индивида, акцентира Петрова и дефинира информираността на хората у нас за правата на индивида като „ съвсем нулева “, а организации като БХК - като „ глас в пустиня “.

 Снимка: Община Видин

Човек би трябвало да се научи да прави разлика сред законни ограничавания и нарушавания “, разяснява Димитрина Петрова в предаването „ Преди всички “.

БХК приканва хората да дарят 1 лев с sms, с цел да поддържат издаването на наръчника.

„ Това е една скромна цел. Ние не събираме стотици хиляди. Искаме да съберем 5 хиляди лв., с цел да създадем този справочник. “

Да се надяваме, че пандемията отминава, отшумява, само че следствията ще са с нас още дълго време , означи още Димитрина Петрова.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР