Българският гросмайстор Веселин Топалов елиминира Хикару Накамура (САЩ) в първия

...
Българският гросмайстор Веселин Топалов елиминира Хикару Накамура (САЩ) в първия
Коментари Харесай

Веско Топалов започна ударно в Хамбург

Българският гросмайстор Веселин Топалов отстрани Хикару Накамура (САЩ) в първия кръг на шампионата Гран при по шахмат в в немския град Хамбург с награден фонд 130 хиляди $.

След като през вчерашния ден Веско завоюва с черните фигури, през днешния ден двамата приключиха реми на 25-ия ход. Така с 1,5:0,5 точки в двете партии българският гросмайстор преодолява първия стадий от супер-турнира.

Българинът с белите фигури имаше предимство в огромна част от партията, а най-после опита офанзива с топа, само че срещата приключи реми.

Надпреварата до 17 ноември е на непосредствено елиминиране в две партии типичен шахмат, а при тъждество в тях се планува тайбрек по интензивен шах и блиц до лъчение на спечелилия.

Следващият противник на Топалов е спечелилият от мача Максим Вашие-Лаграв (Франция) - Вей И (Китай), като това е френският гросмайстор. Вчера той също поведе с 1:0, а във втората партия и тук се стигна до реми, което беше задоволително на Вашие-Лаграв.

Финалистите в конкуренцията печелят право за присъединяване в шампионата на кандидатите за установяване на противника на норвежеца Магнус Карлсен в мача за международната купа./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР