Българският гражданин Драгомир Андонов, пострадал при инцидент в Скопие, е

...
Българският гражданин Драгомир Андонов, пострадал при инцидент в Скопие, е
Коментари Харесай

Пред bTV майката на намушкания български фен: Той е в най-добрите лекарски ръце и е на родна земя

Българският жител Драгомир Андонов, потърпевш при случай в Скопие, е настанен за лекуване във Военномедицинска академия (ВМА), заяви във Facebook вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Инцидентът стана преди срещата сред " Шкупи " и " Левски " от Лигата на конференциите на 27 юли в Скопие. Мачът бе съпроводен от напрежение и конфликти. Тогава 29-годишният български футболен почитател на „ Левски “ бе наръган с нож. Тогава прокуратурата в Скопие предприе ограничения против четирима македонски жители, които се проверяват за присъединяване в случая, при който беше ранен българинът.

" Спокойна съм, той е в най-хубавите лекарски ръце и към този момент е на родна земя ", съобщи особено за bTV майката на Драгомир.

Прокуратурата продължава да подхваща дейности по застраховане на доказателства за цялостното изясняване на събитието

По-рано през днешния ден българинът бе превозен с полет на Държавния авиационен оператор, а на борда на хеликоптер Mi-8, LZ-CAT бе и екип на ВМА в състав доктор Александър Соколов и старшина Мария Борисова, здравна сестра-борден, от евакуационния модул на Военномедицинските модулни формирования.

Състоянието на пациента е устойчиво, без заплаха за живота.

След като е признат във ВМА, са му направени всички нужни проучвания и съвещания за уточняване на неговото положение. Настанен е в реанимация на лечебното заведение, където ще бъде под непрестанно наблюдаване.

Следете всичко по тематиката тук

Назначени са и спомагателни високоспециализирани проучвания за уточняване на лечебния проект.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР