Българският гражданин Денис Бейтула се призна за виновен, че е

...
Българският гражданин Денис Бейтула се призна за виновен, че е
Коментари Харесай

Българин призна, че е убил с нож бебето си в Англия

Българският жител Денис Бейтула се призна за отговорен, че е наръгал смъртоносно 3-седмичното си бебе в британското градче Уолсенд. 27-годишният мъж се яви пред съд в Нюкасъл, с цел да дава отговор за гибелта на своя наследник и опит за ликвидиране и на неговата майка.

Според извършеното досега следствие Бейтула е нападнал двамата по време на битов скандал на 2 октомври. Грабнал нож и почнал да нанася удари с него върху приятелката си Андреа от Румъния и бебето Андрей. 21-годишната жена съумява да се обади на телефона за незабавни случаи, преди самият Бейтула да звънне в полицията, с цел да заяви за случилото се. Дошлите на място избавителни екипи намират майката и бебето облени в кръв. Откарват ги в болница, където дребният Андрей умира след няколко дни.

Майката съумява да се възвърне. Даже след първото дело по случая пусна известие във фейсбук, с цел да благодари на всички хора, изразили поддръжка в този сложен миг.

Представител на следствието съобщи в съда, че Бейтула е имал история на домашно принуждение, обвързвана с нападението на 2 октомври. Адвокатът на българина дефинира връзките му с Андреа като бурни, само че съгласно проверяващите те били по насила.

“Това беше в действителност ужасяващо нахлуване, което раздруса цялата общност в нашия град и даже в този момент е мъчно да се разбере по какъв начин Денис Бейтула е направил тези закононарушения. Жертвите му бяха изцяло почтени. Двама души, които той трябваше да обича и пази, само че ги съобщи ”, изясни детектив Дейв Коул. Той похвали майката за проявената смелост по време на следствието и нейната борбеност, заради която през днешния ден е жива.

Според съседи Андреа доста се е вълнувала от раждането. Нейната майка, която пристигнала да й оказва помощ, също била доста щастлива. Във фейсбук профила на Бейтула обаче няма никакъв намек за появяването на неговия наследник. Има единствено негови фотоси с Андреа и стотици мнения от хора, които го осъждат за стореното. Някои допускат, че е протегнал ръка на дамата и бебето, тъй като се е почувствал подценен след неговото раждане. Други пък, че не е добре с главата или е бил под въздействието на алкохол и опиати.

Бейтула ще остане в ареста до 19 декември, когато ще има ново правосъдно дело, на което ще стане ясно на какъв брой години затвор ще бъде наказан. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР