Българският генерал от резерва Валентин Цанков, участвал в мисии в

...
Българският генерал от резерва Валентин Цанков, участвал в мисии в
Коментари Харесай

Близкият до Радев и Манолова генерал от резерва Валентин Цанков е руският шпионин, спипан от прокуратурата и ДАНС

Българският военачалник от запаса Валентин Цанков, взел участие в задачи в чужбина, е махленски в шпионство в интерес на Русия, научи Zonanews.

Припомняме, че по-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха за разрушена нова шпионска мрежа на Русия у нас и разясниха, че генералът, който е махленски, е издавал държавни секрети на съветската страна от 2016 година

Той е предоставял информацията на съветски посланик, консултант в посолството на Русия в София. Двамата прикривали активността си посредством тайни срещи, предавали информация с портативни карти-памет и криптиращи устройства, като употребили шифрограма за шифроване на връзката посред им. От прокуратурата разясняват единствено, че генералът е разполагал с достъп до класифицирана информация, касаеща Европейски Съюз и НАТО.

Валентин Цанков е прочут и в политическия живто на страната, откакто беше част от така наречен съдружие " Обединени за независимост и правдивост Отечество ", което през 2020 година поддържаше метежите на Румен Радев против законно определената власт у нас.

Разкритието кой е генералът от запаса Валентин Цанков направи през септември 2019 година политологът Антон Тодоров, който разказа въз основата на документи от персоналното дело в архива на Разузнавателно управление на Министерството на нар самоличността на един от комунистическите военни шпиони, който е основен фактор в комитата на Манолова. Тодоров направи това в собствен пост във Facebook.

" Сигурен съм, че никому не е направило усещане наличието в Инициативния комитет на Галевица на тогавашния кадрови офицер от комунистическото разузнаване Разузнавателно управление на Министерството на нар Валентин Цанков. За тази негова битност преди 10 ноември 1989 година няма и сричка в биографията му, която е оповестена в формалния указател на ИК на Манолова ", написа Тодоров.

 Валентин Цанков персонално дело Разузнавателно управление на Министерството на нар Валентин Цанков персонално дело Разузнавателно управление на Министерството на нар  Характеристиката на Валентин Цанков като слушател в школата на ГРУ Характеристиката на Валентин Цанков като слушател в школата на ГРУ  Характеристиката на Валентин Цанков като слушател в школата на ГРУ` Характеристиката на Валентин Цанков като слушател в школата на ГРУ`  Предложение за изпращане на Валентин Цанков в Гърция като разузнавач от Разузнавателно управление на Министерството на нар Предложение за изпращане на Валентин Цанков в Гърция като разузнавач от Разузнавателно управление на Министерството на нар  Документи от ЛКД на Валентин Цанков в Разузнавателно управление на Министерството на нар Документи от ЛКД на Валентин Цанков в Разузнавателно управление на Министерството на нар
Източник: Zonanews
От документите, които той ползва излиза наяве, че Валентин Цанков е роден в Пловдив на 25 август 1956 година Баща му е бил член на РМС преди 9 септември, осъждан е за активност против страната, т.е. за шумкарство и просъветски тероризъм. След 9 септември е приет за АБПФК. Полковник от комунистическата войска. Валентин Цанков е на работа в Разузнавателно управление на Генералния щаб /РУМНО/ от септември 1982 година и незабавно е изпратен на 10-месечен курс във Военно-дипломатическата академия на ГРУ на Съветската войска.

Ето, ползвам и формалната му характерност, с която приключва школата на ГРУ, написа през септември 2019 година политологът Антон Тодоров. И продължава:
" Член е на Българска комунистическа партия от 1975 година В края на 8-те години е изпратен по предложение на Атанас Семерджиев на задгранична /шпионска/ работа против натовска Гърция. Скоро след идването си прави пътно-транспортно произшествие, гръцкият жител, на който потрошава колата го бие с юмруци на улицата, а откакто идват и служители на реда, на процедура Цанков се саморазконспирира и е върнат в България.
" Когато Ангел Найденов беше боен министър в държавното управление на Орешарски, Валентин Цанков беше негов непосредствен консултант. За това решение на Найденов дали има и други претекстове, също така че се познава от години със брачната половинка на Цанков, която също като него е от Димитровград? Въпросът е риторичен, от време на време най-заклетите бесепарски " натовци " се оказват скрити лимонки на рашките ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР