Българският футболен съюз проведе ежегодния си семинар по Национално клубно

...
Българският футболен съюз проведе ежегодния си семинар по Национално клубно
Коментари Харесай

Ще се справят ли родните клубове? Обявиха нови две задължителни условия за лиценз на стадионите

Българският футболен съюз организира годишния си семинар по Национално клубно лицензиране за сезон 2019/2020 година В петък (25 февруари) в Националната футболна база " Бояна " се събраха представители на професионалните клубове от Първа и Втора лига , които получиха подробни указания и документи по отношение на процедурите по лицензиране за идващия спортен сезон както за вътрешното състезание на България, по този начин и за клубните шампионати под егидата на УЕФА, осведомят от родната централа.

Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов срещна участниците с нововъведенията в Наредбата за национално клубно лицензиране. Основните промени касаят спортната инфраструктура и са съобразени с условията на новия Закон за запазване на публичния ред при осъществяване на спортни мероприятия, признат от Народното събрание през август 2018 година, написа Sportal.bg.

Една от основните промени, е наложителното съществуване на осветяване на стадионите, на които ще се играят дуели от Първа лига през сезон 2019/2020 година Въвежда се и наложително съоръжение с охранителни камери на входовете и изходите по отношение на възстановяване на сигурността по футболните арени.

Лицензионният управител на БФС Георги Лалев срещна в елементи участниците с правните, инфраструктурните, административните и спортните критерии за лицензиране. За финансовите критерии приказваха специалисти от Ernst and Young (Първа лига) и Price Waterhouse Cooper (Втора лига). Клубовете бяха в детайли осведомени и за идното въвеждане на електронната система за лицензиране, която ще влезе в действие от сезон 2020/2021 година и която ще бъде интегрирана към системата на ФИФА TMC.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР