Българският футболен съюз и националният селекционер Петър Хубчев се включиха

...
Българският футболен съюз и националният селекционер Петър Хубчев се включиха
Коментари Харесай

БФС, Хубчев и Лъвчо се включиха в благородна инициатива

Българският футболен съюз и националният селекционер Петър Хубчев се включиха в благородната самодейност " Мисия спорт на обичаните герои " на асоциация " Докосни дъгата ", проведена за разпространение на спорта измежду подрастващите. Както към този момент стана ясно, героят от САЩ`94 e едно от лицата на акцията, която е подкрепена досега от 14 спортни федерации и редица известни спортни персони.

Хубчев показва своята съпричастност към идеята паралелно до талисмана Лъвчо, посредством който уредниците избраха да разпространяват футбола измежду подрастващите. Всеки от другите спортове също има собствен анимационен воин.

" По този метод желаеме да стигнем по покрай децата. Мисията ще бъде показана по този начин, че да я схванат. Идеята ни не е просто да прекарат един прекрасен ден, в който да им се случи нещо по-различно. Искаме с този ден да създадем по този начин, че децата да стартират да спортуват ", разяснява " златното момиче " Рени Камберова, която е един от моторите на акцията.
Освен нея и Петър Хубчев, измежду лицата на страхотната акция са Тервел Пулев, Владимир Николов, Христиана Тодорова, Денислав Коджабашев, Габриела и Стефани Стоеви, Асен Великов, Елица Янкова, Веселин Живков, Рангел Марков, Илиян Илиев и Мирела Йолова, Явор Пешлеевски и Тодор Михалев, Рами Шау, Детелин Далаклиев, Станимир Маринов, Георги Георгиев и Вики Томова.
" С тази акция желаеме да вкараме децата от 1 до 4 клас в залите, с цел да спортуват. Всички ние знаем, че спортът е извънредно значим освен за физическото, само че и за психическото положение на децата. Освен, че дава самонадеяност, дисциплинираност и самоконтрол, той оказва помощ и на по-срамежливите деца да се провиснал и да дадат своя принос в живота. За нас с Рени е извънредно значимо спортът да не бъде под напън, а детето единствено да избере и да открие себе си в своя спорт. За нас е горделивост, че можем да го кажем - зад нас застанаха 14 федерации, които ще ни поддържат и ще бъдат с нас в идващите седмици, месеци, надяваме се даже година-две. Вярваме, че лицата на нашата акция и анимационните герои ще вдъхнат желанието в нашите деца да спортуват ", сподели доктор Денислава Ангелова, ръководител на асоциация " Докосни дъгата ".

Кампанията " Мисия спорт на обичаните герои " започва от Пазарджик тази събота, 24 ноември, а по-късно, на 2 декември, гостува в Плевен. Събитията ще се организират в зали с присъединяване на стотици деца. Ще бъдат обособени разнообразни " спортни кътчета ", където, разпределени в групи, малчуганите ще се срещат от близко със спецификата на другите спортове.

Интерес към самодейността към този момент демонстрират и други градове, като идващите събития ще бъдат оповестени скоро на формалната страница на „ Мисия спорт на обичаните герои " във Facebook.

" Ще отидем на всички места, където сме мечтани ", дадоха обещание Рени Камберова и доктор Ангелова. Те са избрали Пазарджик и Плевен като начало, защото това са родните им градове.

Инициативата е подкрепена идейно от Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР