Българският футболен съюз (БФС) отбеляза 80-ата годишнина от рождението на

...
Българският футболен съюз (БФС) отбеляза 80-ата годишнина от рождението на
Коментари Харесай

БФС отбеляза 80-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов

Българският футболен съюз (БФС) означи 80-ата годишнина от рождението на " една от най-емблематичните фигури в историята на българския футбол " Георги Аспарухов.

" На днешния 4 май се означават 80 години от рождението на една от най-емблематичните фигури в историята на българския футбол - Георги Аспарухов. Легендарният нападател на Левски и националния ни тим е роден на тази дата през 1943 година, а съвсем цялата му кариера минава с екипа на " сините ", за които има 199 мача и 125 гола в елита. Той е троент първенец на страната и четирикратен притежател на Купата на България, футболист и състезател на годината у нас за 1965, осми в анкетата на " Франс футбол " за най-хубав състезател на континента през същата година. За представителния ни отбор Георги Аспарухов има 50 дуела и 19 попадения.
 Синът на Гунди: Обичта на хората не се вменява!
Синът на Гунди: Обичта на хората не се вменява!

Разказа история

На 30 юни 1971 година автомобилът " Алфа Ромео ", каран от иконата на Левски, катастрофира край прохода Витиня, а централният нападател и съотборникът му Никола Котков умират на място.

Гибелта на изтъкнатите ни футболисти хвърля в тъга освен България, само че и спортния свят. На погребението на Гунди и Котето в центъра на София се събират стотици хиляди, а всяка година 30 юни бива отбелязван като най-черния ден в историята на Красивата игра у нас.

Поклон пред светлата му памет! ", пишат от БФС.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР