Българският футболен съюз (БФС) обяви, че ще организира извънредния конгрес

...
Българският футболен съюз (БФС) обяви, че ще организира извънредния конгрес
Коментари Харесай

БФС ще организира извънредния конгрес на 12 октомври

Българският футболен съюз (БФС) разгласи, че ще провежда изключителния конгрес на 12 октомври, " макар невижданата обстановка в българския футбол, подбудена от опитите той да бъде дестабилизиран и използван поради нечии персонални ползи ".

Софийският градски съд реши, че БФС би трябвало да се съобрази с желанието на 189-те клуба, които се подписаха с искане за ексклузивен конгрес. Общото заседание ще е на 12 октомври от 10:00 часа в Зала 1 на НДК.

" Всички членове на БФС с право на глас ще бъдат осведомени в период за процедурите по лъчение на делегати. Легитимното управление на БФС приканва всички футболни клубове да проведат събранията си за установяване на делегати свободно и без да се поддават на външни въздействия и намеси, включително - и политически такива ", .

Снимка: Lap.bg

От централата допълват, че ще спомагат на всеки клуб " при определяне на пряк напън или вмешателство от лица и комитети с нездрави управнически упоритости ".

" С тези си дейности Българският футболен съюз още веднъж акцентира желанието си да обезпечи успокоение във футбола ни и да го защищити от рискова безтегловност от позицията си на единствен законен и способен орган с пълномощията да го направи ", се споделя още в информацията.

Миналата седмица Софийски градски съд постанови БФС да провежда изключителния конгрес, само че от футболния съюз направиха опит да го избегнат. Искът на централата обаче бе отритнат.

БФС ще свика и постоянен конгрес на 18 март 2022 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР