Българският футболен съюз акумулира огромни средства - между 20 и

...
Българският футболен съюз акумулира огромни средства - между 20 и
Коментари Харесай

Крум Савов: Зад случващото се във футбола стоят политически и икономически интереси

Българският футболен съюз акумулира големи средства - сред 20 и 30 милиона годишно и никой не може да им прави одит - той е страна в страната .

Така спортният публицист Крум Савов изясни пред БНР големия отзив, който провокира протичащото се в този спорт. Той прозря съществуване на политически и стопански ползи.

Пореден трус във футболните среди провокираха полемиките към идния в четвъртък мач с Унгария от квалификациите за Евро 2024.

Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов през днешния ден изрази мнение, че Европейската футболна асоциация (УЕФА) е тази, която е решила идният мач с Унгария да се играе без аудитория. По тази причина в централата не чувствали виновност за настъпилия безпорядък в последните дни към мястото на провеждането му.

В последните дни към срещата се генерира голямо напрежение в публичното пространство, защото не се знаеше къде ще се играе мачът, а почитателите показаха недоволството си и от възбраната за допускане на аудитория.

Вече цялостен месец футболните ентусиасти скандират " Оставка! " в 18-ата минута на всеки мач от шампионата, с цел да изразят недоволството си от ръководството на президента на БФС Борислав Михайлов.

" Това е един народен тим, който от дълго време не вълнува никого, в случай че не бяха поръчките за митинг против Боби Михайлов, щяхме просто да понесем следващата тежка загуба ", изясни Крум Савов пред БНР.

" БФС доста комфортно си изми ръцете с това, че Столична дирекция на вътрешните работи са декларирали първоначално, че е рисков мач поради поръчката за митинги. Дали са мнение, че не могат да го охраняват. Цялата самодейност идваше от канцелариите на БФС, тъй като Боби Михайлов е решил, че няма да се маха ".

Намираме се в такова патово положение, тъй като откъм гърба прозират политически ползи, съобщи Крум Савов в предаването " 12+3 ".

" Ясна е цялостната ангажираност на Бойко Борисов с футбола - с изключение на като играч в тима на " Бистришките тигри ", той се пробва да дърпа конците и в " Левски " . Чрез въздействието в един клуб, ти стигаш до опцията да въздействащ върху агитките. Футболните хулигани могат да бъдат употребявани за друг тип " мокри " поръчки.

Бойко Борисов искаше да смъкна от власт Боби Михайлов. Когато Бойко падна от власт, Боби се върна. Всичко са политически игри ".

Крум Савов вижда и интервенция във футбола от страна на Делян Пеевски . По думите на спортния публицист ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи поддържа Боби Михайлов.

" Относно гордостта на БФС – националната база в Бояна, има много съмнителни моменти - като се стартира от цената за построяването ѝ. Строителството беше осъществено от строителя на Пеевски . Движение за права и свободи от дълго време има ползи във футболния съюз ", съобщи още Савов.

" През умрелия Камен Костадинов непосредствено се извършваше надзор. Сега не е ясно през кого минава. Тъжният факт е, че откъм гърба стоят политически и стопански ползи ".

Савов не счита, че е допустимо българските национали да победят унгарските.

" Онези изключителни футболисти, които станаха четвърти в света, се провалиха в управителен проект. С 90 % чужденци няма по какъв начин да имаме мощен народен тим ".

Спортният публицист обаче не вижда " прелестна опция " и в случай че отпред на БФС застане Димитър Бербатов.

" Постиженията на Димитър Бербатов, Стилян Петров и Мартин Петров са последният ярък лъч в българската футболна история . За страдание, не съм сигурен, че тези интелигентни момчета, които са изборът на Бойко Борисов, ще са действителната и прелестна опция на досегашното корумпирано управление ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР