Българският фонд River Styxx Capital няма да стане собственик на

...
Българският фонд River Styxx Capital няма да стане собственик на
Коментари Харесай

Български фонд няма да купи сръбската " Теленор банка"


Българският фонд River Styxx Capital няма да стане притежател на „ Теленор банка “ в Сърбия. Това оповестява белградското издание „ Новости “.

Националната банка на Сърбия отхвърли настояването за закупуване на мажоритарния пакет от акции на тази банка, която е благосъстоятелност на телекомуникационния оператор. Причината за отхвърли е несъблюдение на изискванията, според законите в Сърбия.

Самият „ Теленор “ удостовери новината, че няма позволение за стратегическо партньорство с българския фонд в банката по отношение на закупуването на 85% от акциите й.

„ Партньорството с River Styxx Capital е значима крачка, тъй като желаем развиването на „ Теленор банка “ и увеличението на портфолиото й от услуги “, съобщи пред „ Новости “ генералният шеф на „ Теленор “ в Сърбия и ръководител на УС на „ Теленор банка “ Ингеборг Офстус.

Норвежката телекомуникационна компания стъпи на сръбския пазар през 2006 година, където има най-големия мобилен оператор. През 2013 година тя разшири бизнеса си, купувайки сръбската банка на белгийската KBC. „ Теленор банка “ е една от най-малките финансови институции в западната ни съседка, само че работи на перспективния пазар на мобилното банкиране, където има към 300 хиляди клиента.

River Styxx Capital е основан от българския предприемач от албански генезис Елвин Гури. Той е основател на JetFinance - една от най-бързо развилите се компании в потребителското кредитиране в България, която след това бе купена от задграничен стратегически вложител - BNP Paribas. Преди да стане бизнесмен Гури е работил за "ПрайсуотърхаусКупърс" и Европейската банка за възобновяване и развиване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР