Българският филм с рекорден брой международни награди - Немилосърдната красавица,

...
Българският филм с рекорден брой международни награди - Немилосърдната красавица,
Коментари Харесай

Най-награждаваният роден филм рекламира България по света

Българският филм с рекорден брой интернационалните награди - " Немилосърдната хубавица ", е същинска реклама за естествените благосъстояния на България по целия свят., разясняват кино специалисти. Вече има продуцентски компании от Япония, Китай и други, които желаят да снимат в България, впечатлени и омагьосани от мистичната красота на българската природа и непокътната археология, пресъздала ренесансовите картини на средновековието. 
 
 Най-награждаваният роден филм популяризира България по света Най-награждаваният роден филм популяризира България по света Източник: Global Media

Ето какво показа за избора на локациите режисьорът Николай Богомилов: 
" Още от дете имам особена връзка и необичайно увлечение към тези места. Това са места в Рила планина, над родното ми село Бистрица. Отивах всекидневно там след занятията в учебно заведение. Тичах и се катерех с необяснима пристрастеност и боязън в близката и по-далечната от вкъщи ми гора, с цел да оставам " самичък " по тези места.
Усещах необичайно невидимо наличие и изключително възприятие - комбинация от екстаз с неразбираема причина и тайнствен боязън. Това възприятие предадох посредством двойствената природа на тайнствените същества, които са наоколо до двамата влюбени от самото начало, когато считат, че са сами, само че действително не са сами. Част от историята написах в сюжета на самите местоположения, които ми подсказаха значими елементи, действия и усеща за третата част на кино лентата. Тези места са не просто местоположения, само че и значим съавтор на кино лентата ", споделя той. 
 
 Николай Богомилов Николай Богомилов Източник: Global Media

Когато завел основните хора от екипа по тези места, пътувайки по тежък офроуд повече от час, минавайки над пропасти, режисьорът схванал, че е стреснал хората си и бил на път да ги изгуби за идеята. " Те първо ми споделиха, че това е парадокс и логистично, и доста по-скъпо, и рисково, че никой няма да желае да пристигна да снима тук, само че откакто схванаха, че аз не бих снимал на никое друго място, ме поддържаха, за което съм им безпределно признателен. Резултатът демонстрира, че си е заслужавало да изберем по-трудния път и към този момент никой не се съмнява, че тези места са без конкуренция ", добавя създателят на българския филм с над 55 интернационалните награди.  

Българското кино триумфално се завърна на международната сцена с първия игрален филм на режисьора Николай Богомилов (Тимотео). Повечето от тези над 55 наградата са с най-високото отличие Гран-При – за най-хубав филм. Този ефектен връх от награди няма аналог освен в българското кино, разясняват специалисти в киното. Българските фенове също ще могат да се потопят в магията на високо оценената в целия свят продукция – премиерата е на 8 декември т.г.
 
 Най-награждаваният роден филм популяризира България по света Най-награждаваният роден филм популяризира България по света Източник: Global Media

Филмът към този момент е класиран в формалната селекция на над 70 фестивала по целия свят и в множеството от тях е с влиятелни награди. Извоювал е влиятелни награди във Франция, Германия, Италия, Испания, Холандия, Швеция, Унгария, Полша, Малта, Канада, Съединени американски щати, Индия, Бангладеш, Перу, Бразилия, Хонг Конг, Сингапур, Дубай, Тайланд, Индонезия, Малдиви и други

Независимата продукция е основана през 2023 година, а за театралните местоположения са определени най-красивите и магични кътчета на България. Така филмът се трансформира и в една приказна реклама на страната ни в целия свят, като демонстрира естествените и исторически благосъстояния на България. Сценаристи са Николай Богомилов (Тимотео) и Винсент Моли, режисьор е Николай Богомилов, оператор Емил Топузов.

" Немилосърдната хубавица " преплита историческия сюжет с магията на притчите и приказни светове, въвлича феновете в едно одухотворяващо образно обръщение, което дълго след финалните надписи остава в съзнанието на всеки. Името на кино лентата е въодушевено от поемата на френския феодален стихотворец Ален Шартие, а любовната нишка е авторска интерпретация на легендата за връзките сред него и кралица Маргарет Стюарт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР