Българският фармацевтичен съюз е завел колективен иск срещу Народното събрание

...
Българският фармацевтичен съюз е завел колективен иск срещу Народното събрание
Коментари Харесай

Фармацевтите с иск срещу Народното събрание и Министерски съвет заради дискриминация

Българският фармацевтичен съюз е завел групов иск против Народното събрание и Министерския съвет заради дискриминационно отношение. Освен това, фармацевтите акцентират, че договорът със Здравната каса на аптеките изтича в края на октомври, нов към момента не е подписан, а това слага в риск реимбурсирането на продуктите за домашно лекуване.

Ръководството на Български фармацевтичен съюз упорства при подготовката на бюджета за идната година да се плануват средства за равното им отнасяне.

Настоява се също за решение на множеството проблеми по отношение на действието на осведомителната среда по осъществяване на електронни наставления.

От началото на месец септември БФС неведнъж упорства за среща с Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса, с цел да се подсигурява и обезпечи естествената работа на аптеките с НЗОК, само че такава среща досега няма. Едва след завеждането на груповия иск бе получено писмо, което още веднъж трансферира отговорността към друга институция. БФС упорства за отговорно държание от българските институции, рационален разговор и равноправно отношение към всички класи – противоположното би задълбочило хаоса в системата и би основало усложнения за пациентите, се споделя в известие до медиите на съюза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР