Българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП бе един от домакините на

...
Българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП бе един от домакините на
Коментари Харесай

Ева Майдел: Българските модерни творци са движеща сила за артистичния авангард на Европа

Българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП бе един от домакините на изложбата „ Create. Refresh”, проведена в Европейския парламент от 9-ти до 13-ти април 2018г. Тя се срещна с български съвременни актьори и беседва с тях за опциите на новите технологии в изкуството.

„ От една страна, изложбата демонстрира, че цифровата епоха подтиква към изкуство и спомага творчеството. Нещо повече, дигитализацията прави изкуството по-директно, по-провокиращо и уголемява каналите за връзка на фенове и актьори. От друга страна, тази галерия е удостоверение, че Българските съвременни актьори са движеща мощ в артистичния авангард на Европа. “ разяснява Ева Майдел по време на откриването на изложбата.

Тема на изложбата е творчеството в цифровия свят, а поканените създатели от няколко Европейски страни, измежду които и България, демонстрираха свои тълкования по тематиката.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

От българска страна участваха джаз пианистът Димитър Бодуров, групата за обществен и градски дизайн „ Destructive Creation”, както и актуалният художник Калоян Илиев - Кокимото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР