Българският евродепутат Андрей Ковачев днес се включи в заседание на

...
Българският евродепутат Андрей Ковачев днес се включи в заседание на
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Жертви на титовския комунизъм са и десетки хиляди българи

Българският евродепутат Андрей Ковачев през днешния ден се включи в съвещание на Комисията за петиции в Европейския парламент. То бе свикано по искане на над 2000 почтени словенски жители, възмутени от дейностите на про-югославското пост-комунистическо словенско държавно управление да забрани почитането на жертвите на комунистическия режим.

Ето изявлението на българския евродепутат:

" Срамното държание на про-югославското пост-комунистическо словенско държавно управление да забрани почитането на жертвите на комунистическия режим беше тематика на днешното съвещание на Комисията за петиции в Европейския парламент, по искане на над 2000 почтени словенски жители, възмутени от тези невиждани дейности.
Жертви на титовския комунизъм са и десетки хиляди българи, а той е отговорен и за ужасяващия тероризъм против всички българи в окупираната от Югославия част на Македония.
Изразих моята безапелационна поддръжка за подписалите петицията от Словения, като цитирах признатия на 17 януари 2024 година отчет на Европейския парламент по отношение на европейското историческо схващане.
Демократично мислещите хора постоянно се прекланят пред всички жертви - както на фашизма и националсоциализма, по този начин и на комунизма. За страдание от другата страна има чудовищно двуличие, разделящо жертвите. Левите в никакъв случай не почитат жертвите на комунизма, тъй като и до през днешния ден те се прекланят пред комунистическите идеали! Това, за жалост, е годно както в България, по този начин и в Словения. "

Проследете във видеото днешния спор по тази тематика! Моето изявление стартира в 12:37 минута от видеото.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР