Българският етнически модел не е измислен от г-н Доган, нито

...
Българският етнически модел не е измислен от г-н Доган, нито
Коментари Харесай

Станислав Станилов към ДПС: Все още сме стопани на тази земя, тук трябва да става каквото кажем ние, българският народ

" Българският етнически модел не е фиктивен от господин Доган, нито от Движение за права и свободи, нито от други хора ", разяснява Станислав Станилов от " Обединени патриоти " в отговор на декларация на Движение за права и свободи против промяната на имена на местности в Старозагорско, написа вести.бг.

" Българският етнически модел беше основан от българския народ след Освобождението и, в случай че това не е правилно, в България няма да има турци, а то има и то прекалено много ", сподели Станилов. След тези думи ръководителят на ДПС Мустафа Карадайъ напусна пленарната зала и вътре настана ужас.

Станилов уточни, че има непокътнат един документ на нацисткия комисар в България, който е отговарял за изселването на евреите, и там е написано ясно - " българите не схващат нашите хрумвания в България, те не могат да одобряват, че могат да изгонят някого единствено поради религията му, поради езика му, поради културата му ". По думите му заради тази причина нацистите са отстъпили и сме избавили евреите - с помощта на българския етнически модел.

Колегите от Движение за права и свободи като желаят заедност, дано тя да бъде по българския закон, прикани патриотът. " Това е българска земя, ние сме българска нация и при нас има диаспори на разнообразни етноси. За да живеем спокойно, би трябвало да живеем по българския закон. Като приказваме за народна власт, което значи народовластие, дано да се подчиним на това, което желае болшинството от тази нация ", уточни той.

Станилов означи, че промяната на имената на местности е по избор на болшинството от общинските съветници в Стара Загора. Ние към момента сме стопани на тази земя и тук би трябвало да става каквото кажем ние, българският народ, който ръководи по либерален метод българската страна, добави той.

Когато през 14-15 век османските турци превзеха с огън и меч Югоизточна Европа какви бяха топонимите и хидронимите в тези страни - те бяха гръцки, сръбски и български. Как станаха турски и в този момент не трябва да бъдат сменяни, попита Станилов. Тук става дума за исторически развой, който не може да бъде анулиран, заменен, надживян с елементарни лозунги, с елементарна философия, с елементарни причини, разяснява той.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи го репликира, че правото на болшинството на който и да е общински съвет да приема такива актове може да породи ответна реакция. Давате ли си сметка, че през тези 20 години има отвод от реваншизъм от една същински патриотична част от българското население, попита той.

Много добре си давам сметка за всичко, разяснява Станислав Станилов. В общините, където турците имат болшинство в общинския съвет, нищо не е заменено, уточни той и даде образец със селото, в което е израснал, където всичко било на турски език.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР