Българският енергиен холдинг (БЕХ), чийто принципал е министърът на енергетиката,

...
Българският енергиен холдинг (БЕХ), чийто принципал е министърът на енергетиката,
Коментари Харесай

Кабинетът смени ръководството на печелившия АЕЦ „Козлодуй“

Българският енергиен холдинг (БЕХ), чийто принципал е министърът на енергетиката, е решил на свое съвещание във вторник да в профил шефа на АЕЦ „ Козлодуй “ Наско Михов и неговия заместител Александър Николов, заяви първо Mediapool. Според информацията промяната на управлението се прави без посочени претекстове и макар че по закон това се прави след осъществяване на конкурс.

Справка в Търговския указател демонстрира, че към този момент има импортирано заявление за промени в мениджмънта с дата 23 август 2022 година

Михов и Николов, които бяха определени с конкурс в края на ръководството на ГЕРБ, ще бъдат сменени надлежно от 68-годишния Георги Кирков и 56-годишния Андрей Красночаров.

Новината за рокадата идва директно след оповестяването на мощните финансови резултати на атомната централа. Както Economic.bg писа, АЕЦ-ът съумя да натрупа облага от 1.7 милиарда лева през първото полугодие на 2022 година с помощта на скока в цените на електрическата енергия. Идва и след скорошната промяна на управлението на държавната газова компания „ Булгаргаз “, която обаче се случи на фона на противоречиви моменти в ръководството ѝ и финансови усложнения.

Припомняме, че с встъпването си в служба служебният кабинет, назначен от Румен Радев и воден от Гълъб Донев, задейства вълна от уволнения по високите етажи на страната. Тези в енергийния бранш бяха предшествани от няколко други, в това число в сдружения от военната промишленост. 
Кои са новите лица в АЕЦ „ Козлодуй “ 
Георги Кирков до момента бе зам.-кмет на община Козлодуй. Преди това е бил шеф „ Икономика и финанси “ в АЕЦ „ Козлодуй “ и е взел участие в управленията на „ Атоменергостройпрогрес “ и „ Интерприборсервиз “. 

Андрей Красночаров до момента е бил основен монтьор за осъществяването на ремонтите в АЕЦ „ Козлодуй “.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР