Българският държавен глава и президентът на Азербайджан Илхам Алиев се

...
Българският държавен глава и президентът на Азербайджан Илхам Алиев се
Коментари Харесай

Директна самолетна линия свързва София и Баку от 1-ви януари

Българският държавен глава и президентът на Азербайджан Илхам Алиев се договориха за разкриване на директна самолетна линия София-Баку.

Това разяснява президентът Румен Радев по време на визитата си в Баку, която започва през днешния ден.

Радев бе поканен в страната във връзка навършването на 25 години от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

„ Добрата вест е желанието на управлението на Азербайджан да открие директна самолетна линия сред Баку и София от 1-ви януари следващата година, когато България ще поеме председателството на Съвета на Европейски Съюз. Република България удостоверява своята поддръжка към Азербайджан за новото Всеобхватно съглашение с Европейския съюз “, съобщи президентът.

Азербайджанският президент разгласи още, че в близко бъдеще ще стартира употребата на железопътната линия Баку - Тбилиси – Карс. Той изрази вярата, че страната ни ще вземе интензивно присъединяване в плана, защото участващите по протежението на тази линия, ще получат спомагателни благоприятни условия.

„ Потвърдихме взаимния интерес от развиването на транспортните и газовите коридори сред Азия и Европа, където България и Азербайджан имат стратегическо състояние и ние би трябвало да извлечем всички изгоди от това “, акцентира президентът Радев по време на взаимните изказвания.

Българският държавен глава бе безапелационен, че страната ни поддържа напъните на Европейския съюз по линия на Източното партньорство и за превръщането на района в постоянен, сигурен и проспериращ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР