Българският Червен Кръст (БЧК) ще предостави 2 500 комплекта за

...
Българският Червен Кръст (БЧК) ще предостави 2 500 комплекта за
Коментари Харесай

Деца от социалнослаби семейства с подаръци от БЧК

Българският Червен Кръст (БЧК) ще даде 2 500 комплекта за просветително и креативно развиване на деца от социалнослаби фамилии от цялата страна. Те съдържат персонални защитни средства, детски книжки с приказки и училищен принадлежности.

По-голямата част от тях ще бъдат раздадени на децата, включени в стратегия „ Топъл обяд “ през образователната 2020/21 година – 1 473 от цялата страна. Инициативата се осъществя в интервала декември 2020 година и февруари 2021 година с финансовата поддръжка на Партньорската мрежа за щедрост на БЧК и Американската организация за интернационално развиване (USAID), като част от програмата „ Дейности в отговор на COVID-19 “ на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, посредством която БЧК продължава интензивно да оказва филантропична помощ в битката против пандемията.

Програмата „ Топъл обяд “ на БЧК започва за пръв път през 2004 година Тя има за цел да подкрепи учебното обучение и физическото развиване на децата, като им обезпечава безвъзмездна храна в учебно заведение всеки образователен ден през студените зимни месеци. За 16 години са обезпечени 1 426 779  безвъзмездни обяда на 19 034 нуждаещи се деца от обществено слаби фамилии в цялата страна.

Въпреки непрекъснато усложняващата се конюнктура по отношение на разпространяването на COVID-19 и прекосяването към отдалечена форма на образование за всички възпитаници, дългогодишната самодейността на БЧК ще продължи да се осъществя без спиране. Децата, включени в програмата през актуалната образователна година, ще получават пакетирана храна на седмична или месечна база съгласно изискванията в съответните области на страната. При прекосяване към обичайна форма на образование те ще получават още веднъж безвъзмездна топла храна в учебно заведение всеки образователен ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР