Българският Червен кръст (БЧК) осигурява всеки учебен ден топъл обяд

...
Българският Червен кръст (БЧК) осигурява всеки учебен ден топъл обяд
Коментари Харесай

БЧК осигурява топъл обяд за над 1 600 ученици през зимата

Българският Червен кръст (БЧК) обезпечава всеки образователен ден топъл обяд за 1 642 възпитаници в 21 области в страната от 1 декември 2022 година

Безплатна храна в учебно заведение получават през зимните месеци деца в неравностойно състояние - сираци, полусираци, деца от многодетни фамилии или с трайно безработни родители. Програмата ще се извършва до началото на април 2023 година, оповестиха от БЧК.

Инициативата цели да помогне за естественото физическо развиване и да понижи заболеваемостта измежду децата, породена от нередовно и непълноценно хранене. " Те се нуждаят от храна, грижа и внимание през цялата образователна година. В доста случаи топлият обяд се оказва водеща причина огромна част от децата интензивно да се включат в образователния развой ", изясняват от филантропичната организация.
 Еднократна помощ от 300 лв. получават фамилии с деца в първи и осми клас
Еднократна помощ от 300 лв. получават фамилии с деца в първи и осми клас

Средствата се изплащат на два стадия

Програмата " Топъл обяд " се реализира за 19-та поредна година. Тя се финансира от партньорската мрежа за щедрост на БЧК. От корпоративни сътрудници и самостоятелни донори са набрани над 3 000 000 лева, с които са обезпечени към 2 000 000 безвъзмездни обяда за повече от 22 000 нуждаещи се деца в страната. Значим средства дават някои от огромните вериги хранителни магазини и заведения за хранене за публично хранене и други дългогодишни сътрудници на БЧК. Част от средствата за " програмата са постъпили и от самостоятелни дарения през уеб страницата на организацията и от дарения посредством къс номер 1255.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР