Българският боксьор Тервел Пулев записа първа загуба в професионалната си

...
Българският боксьор Тервел Пулев записа първа загуба в професионалната си
Коментари Харесай

Тервел Пулев допусна първо поражение на профи ринга

Българският боксьор Тервел Пулев записа първа загуба в професионалната си кариера в полутежка категория, откакто на галавечерта в Калифорния отстъпи на някогашния международен първенеца в лека-тежка категория Сергей Ковальов.

Решителни за триумфа на руснака се оказаха неговият по-голям опит и бързината му, като Ковальов бе по-активният от двамата боксьори през цялото време на борбата.

В последна сметка след края на десетте рунда съдиите присъдиха успеха за Сергей Ковальов с 3:0 гласа - 98:92, 98:92, 97:93.

По този метод българинът трябваше да преглътне своята първа загуба в професионалната си кариера, откакто до този миг Тервел имаше 16 победи от 16 мача, като последната пристигна преди повече от година против Викапита Мероро.

За Сергей Ковальов пък това бе първа борба от две години и половина насам, като в това време беше и дебют за него при полутежките. За последно руснакът се бе качвал на кръга през ноември 2019 година, когато отстъпи на Кансело Алварес в борбата за международната купа в лека-тежка категория.

По-рано на същата галавечер пък по-големият брат на Тервел Пулев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР