Българският бизнес и бизнесът на ОАЕ се обединяват в борбата

...
Българският бизнес и бизнесът на ОАЕ се обединяват в борбата
Коментари Харесай

Българският бизнес и този на ОАЕ се обединяват в борбата срещу COVID-19

Българският бизнес и бизнесът на ОАЕ се сплотяват в битката против COVID-19. В знак на положителното съдействие от България за ОАЕ отпътуваха два самолета с 32 тона храни - зеленчуци, месо и млечни артикули, които бяха доставени през вчерашния ден вечерта на интернационалното летище в Абу Даби, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.
Доставката се провежда от българското Министерство на земеделието, храните и горите и се обезпечава от български компании. В подмяна ОАЕ обезпечават за България 15 тона медицински консумативи - маски, ръкавици, дезинфектанти и дрехи, както и храна.
Този жест на взаимност и поддръжка е вследствие на положителните бизнес контакти, които бяха основани сред България и ОАЕ в областта на храните през последните две години, в сходство със задълбочаването на стратегическото съдействие сред двете страни и разговора на високо равнище сред премиера Бойко Борисов и престолонаследника на Абу Даби и заместител висш главнокомандващ въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед, се показва в прессъобщението.
За да се затвърди смисъла на този жест на другарство сред България и ОАЕ, на интернационалното летище в Абу Даби е бил министърът на стопанската система Емил Караниколов. Министър Караниколов е имал среща с държавния министър в държавното управление на ОАЕ Ахмед Али ал Сайег, който е специфичен делегат на престолонаследника и дава отговор за координацията на връзките с нашата страна. Двамата са разискали двустранното съдействие сред ОАЕ и България в подтекста на провокациите в резултат на пандемията от COVID-19.
Министър Караниколов е поздравил управлението и жителите на ОАЕ от името на българския министър председател Бойко Борисов и е подчертал поддръжката на българската страна по време на тази световна рецесия. Караниколов е напомнил, че двете визити на министър-председателя Борисов в ОАЕ през 2018 и 2019 година са били ориентирани към насърчаването на стокообмена и развиването на търговията. По думите му, двамата водачи - Борисов и Мохамед бин Зайед, са посочили пътя и в този момент бизнесът демонстрира, че е схванал претекстовете им и вършат най-важното - оказват помощ на жителите на България и на ОАЕ.
По време на срещата сред Караниколов и Ахмед Али ал Сайег са били разисквани методите за усилване на интернационалния отговор на COVID-19. Двамата са удостоверили значимостта на взаимните дейности за ограничение на разпространяването на вируса. България се ангажира да укрепва двустранните връзки и да координира напъните за надзор на COVID-19 с ОАЕ.
"ОАЕ сме признателни на България за другарството, за взаимната работа, с цел да смекчим икономическото и общественото влияние на пандемията по света. Такива партньорства са от значително значение за повишение на успеваемостта на съгласуван отговор, който ще удържи и вероятно ще попречи на разпространяването на COVID-19 ", е декларирал Ахмед Али ал Сайег. По думите му днешният жест е обръщение към света - "че дружно можем да отговорим на потребностите на нашите нации и дружно можем да създадем нашите народи мощни в този момент и след края на този проблем ".
Премиерът Бойко Борисов посети ОАЕ през 2018 и 2019 година, се припомня в прессъобщението. Това бяха първите сходни визити на високо равнище в историята на връзките на двете страни. По време на срещите му с Мохамед бин Зайед той акцентира сериозния необработен капацитет за развиване на комерсиалните и икономическите връзки, изключително във връзка с продоволствената сигурност, сред България и ОАЕ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР