Българският батальон е с численост само 1300 души, с такава

...
Българският батальон е с численост само 1300 души, с такава
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната: Съседите ни изпревариха в модерн...

Българският батальон е с бройка единствено 1300 души, с такава мощ ли ще атакуваме някого?, пита Георги Панайотов, номиниран за дипломат във Вашингтон

Увеличеното напрежение по граница с Украйна бе прегледано и наказано в Организация на обединените нации, тъй като това е мястото, където Съединените щати и Русия може да се срещнат. Това сподели по Българска национална телевизия Георги Панайотов – някогашен министър на защитата, който в този момент е номиниран за предстоящ дипломат във Вашингтон.

Две страни – Русия и Китай, гласоподаваха срещу осъждането на напрежението. Останалите – непрекъснатите членки Англия, Съединени американски щати, Франция и непостоянните като Албания, осъдиха трупането на войски. Според него има смяна в ситуацията в Европа.

„ В Германия канцлер към този момент не е Ангела Меркел. Тя бе канцлерът, който тясно сътрудничеше на всички страни и участваше в начинания като Нормандската четворка и Минските споразумения. Сред средите на Християн-демократите – партията на Меркел, бе максимален броят на хората, които твърдяха, че схващат Русия и желаят да сътрудничат с нея. Това не е нещо неприятно, само че не трябва да се вършат никакви взаимни отстъпки със сигурността. От друга страна президентът Еманюел Макрон е отпред на една самодейност, която се назовава „ Стратегическа самостоятелност от Съединени американски щати “. Текат и такива процеси тъй като Франция бе мощно раздразнена от основаването на нов защитителен блок сред Австралия, Съединени американски щати и Англия и загубата на договорката с подводниците с Австралия “, сподели Георги Панайотов.

Първите държавни глави, които президентът Джо Байдън предложения след встъпването си в служба бяха от Азия, а не от Европа. Това демонстрира изместването на фокуса от Европа в американската външна политика.

„ Изтеглянето от Афганистан беше по метод, който не се хареса от съдружниците на Съединени американски щати. В Кремъл следят това, проучват го и считат, че е настъпил миг за решителни крачки “, изясни Панайотов.

Бъдещият дипломат във Вашингтон изясни и неверието измежду болшинството от хората, че Русия се готви за война. „ Ние не разполагаме с разследващите качества на Съединени американски щати. Те ни демонстрират с обстоятелства и данни информацията, която имат ", сподели той.

НАТО е отбранителна организация и не се готви за война. Българският батальон е с бройка единствено 1300 души.

„ С такава мощ ли ще атакуваме някого? Българската защита и въоръжени сили бяха неглижирани през годините. Трябва рационализация на армията. Нека хората не се заблуждават, че демокрацията е някаква даденост “, сподели някогашният боен министър.

Той напомни, че към момента разполагаме с изтребителите МиГ-29, а новите F-16 още се вършат и сега се образоват водачи.

„ Бюджетът за защита в никакъв случай не е задоволителен. Да се огледаме в близост. Модернизацията на армията на Румъния върви доста по-бързо от нашата. Модернизацията на Гърция, Турция и Сърбия също върви по-бързо, тъй като там се дават повече пари “, сподели някогашният министър.

Ако бъде утвърден за дипломат в Съединени американски щати, Георги Панайотов желае да заздрави доверието сред двете страни.

„ Искам да има повече България в Америка! Искам да вземем най-хубавото от Америка – технологиите да вземем за пример. Съединени американски щати са безспорен международен първенец в основаването на нови технологии “, сподели той.
Свързани вести Напрежението пораства: Съединени американски щати и Русия влязоха в изострен конфликт и в Организация на обединените нации СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР