Българският баскетболист Александър Везенков отбеляза 15 точки за победата на

...
Българският баскетболист Александър Везенков отбеляза 15 точки за победата на
Коментари Харесай

Олимпиакос не остави шансове на Реал Мадрид след нов силен мач на Везенков

Българският баскетболист Александър Везенков означи 15 точки за успеха на Олимпиакос със 73:60 (19:15, 17:13, 18:16, 19:16) над водача в класирането на Евролигата Реал Мадрид в мач от 20-ия кръг на шампионата. 

След днешния мач двата тима към този момент имат равни индикатори от по 13 победи и 7 загуби, колкото имат и други два гранда на европейския баскетбол - Барселона и Фенербахче.

Везенков добави към персоналната си статистика пет битки, една асистенция и два чадъра за 25:31 минути игра и приключи с най-голям коефициент на потребно деяние от всички играчи в мача - 14.

В " Двореца на мира и другарството " в Пирея Олимпиакос завоюва всяка една от четирите четвърти на мача, като на практика през цялото второ полувреме разликата сред двата тима бе двуцифрена, а най-големият задатък за Реал бе при 2:0 точки в първите секунди на мача, когато се разписа Еди Тавареш.

Много мощен дуел за домакините изигра американският гард Тома Уолкъп, който приключи с 18 точки и единствен осъществя повече от Везенков. Другият главен гард на гръцкия отбор - Костас Слукас, остана с 11 точки.

За Реал Джанан Муса и Еди Тавареш единствени минаха двуцифрената граница с по 12 точки.

Победата на Олимпиакос е втора над Реал този сезон. Двата тима се срещнаха и в третия кръг на шампионата, като баскетболистите на Йоргос Барцокас завоюваха с 89:87 в Мадрид./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР