Българският баскетболист Александър Везенков и неговият клубен Олимпиакос продължиха безгрешната

...
Българският баскетболист Александър Везенков и неговият клубен Олимпиакос продължиха безгрешната
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос надвиха Панатинайкос и спечелиха редовния сезон в гръцкото първенство

Българският баскетболист Александър Везенков и неговият клубен Олимпиакос продължиха безгрешната си серия от началото на сезона в гръцкото състезание, откакто победиха със 76:74 като посетител състава на Панатинайкос в огромното дерби на 19-ия кръг от шампионата.

Успехът за " червено-белите " бе 18-ти следващ от началото на акцията, като през днешния ден те си подпечатаха и първото място през постоянния сезон. След загубата пък " зелените " остават втори с баланс 14-4.

Срещата в Олимпийския комплекс в Атина протече извънредно равностойно, като съставът на Олимпиакос направи опит да се откъсне в резултата в хода на втората четвърт, само че след почивката Панатинайкос заличи пасива си и по този начин всичко трябваше да се реши в заключителните 10 минути.

В последните секунди притежанието бе за " детелните ", само че пропуск на Дерик Уилямс в последна сметка обезпечи крайната победа на Олимпиакос.

Александър Везенков се регистрира с 9 точки за триумфа на своя отбор, до момента в който най-полезен за гранда от Пирея стана Янулис Ларенцакис, който вкара 13 пункта.

От другата страна Дуейн Бейкън приключи със 17 точки, а Парис Лий добави 14, само че даже това не избави Панатинайкос от четвърто проваляне през сезона.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР