Българският баскетболист Александър Везенков бе отличен като един от петимата

...
Българският баскетболист Александър Везенков бе отличен като един от петимата
Коментари Харесай

Обявиха Везенков за един от петимата най-добри играчи извън НБА

Българският баскетболист Александър Везенков бе отличен като един от петимата най-хубави играчи, които не са част от Националната баскетболна асоциация.

Престижното самопризнание за крилото на Олимпиакос идва непосредствено от шампионата на Съединени американски щати и Канада, където през днешния ден бе оповестен годишният въпросник с отговорите на генералните мениджъри на 30-те тима в лигата.

Запитани " Кой е най-хубавият задграничен състезател, който не играе в НБА? ", 45 % от генералните мениджъри показват французина Виктор Уембаняма. 18-годишният център на френския Метрополитанс 92 занапред е считан за безусловно сигурен първи избор в драфта през 2023 година.

На второ място в класацията си генералните мениджъри слагат испанското тежко крило на Барселона Никола Миротич с 28 % от гласовете, а 21 % от вота събира сръбският плеймейкър на Анадолу Ефес Василе Мицич. Останалите 6 % се разпределят сред центъра на Реал Мадрид Еди Тавареш, който играе за националния тим на Кабо Верде, и българския ас Везенков.

За съпоставяне през предходната година най-вече гласове е имал Миротич, който е събрал 53 % от вота.

Тазгодишната анкета в НБА, която се организира за 21-ви път, съдържа 50 въпроса. За пръв път в нея като любимец за купата е посочен тимът на Милуоки Бъкс, който победи с нея през 2021 година. За " елените " гласа си са дали 43 % от генералните мениджъри. В нов триумф на актуалните първенци от Голдън Стейт Уориърс имат вяра единствено 25 % от интервюираните.

Сред останалите по-любопитни въпроси са този " Кой ще бъде МВП на постоянния сезон? ", на който 48 % от отговарящите показват словенския гард на Далас Маверикс Лука Дончич. Най-много мениджъри обаче биха привлекли в тима си крилото на Милуоки Янис Антетокунбо - цели 55 %. По постове най-хубавите играчи в лигата съгласно генералните мениджъри са Стеф Къри (Голдън Стейт Уориърс), Девин Букър (Финикс Сънс), Кевин Дюрант (Бруклин Нетс), Янис Антетокунбо (Милуоки Бъкс) и Никола Йокич (Денвър Нъгетс). Паоло Банкеро от Орландо Меджик е абсолютният любимец за премията за " Новобранец на годината " със 79 % избор, а гръкът Янис Антетокунбо е считан за най-хубавия задграничен състезател, както и за най-хубавия бранител в лигата.

Старши треньорът на Маями Хийт Ерик Сполстра е най-хубавият на своя пост, считат 52 % от генералните мениджъри, а наставникът на Голдън Стейт Стийв Кър е най-хубавият мотиватор.

Who is the best international player NOT in the NBA?
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР