Българският артист Иван Кънчев преди броени дни беше удостоен с

...
Българският артист Иван Кънчев преди броени дни беше удостоен с
Коментари Харесай

Наградата в Санремо е поредната за Иван Кънчев в юбилейната му година

Българският актьор Иван Кънчев преди броени дни беше почетен с премията „ Artistic Career Award ” в Санремо, Италия. 2023-та се обрисува като доста мощна година за художника тъкмо когато отбелязва своя 50-годишен празник.

Последното отличие е присъдено от EFFETTO Arte Foundation, водач в региона на актуалното изкуство, със събития, които показват художници в най-престижни изложбени зали: Айфеловата кула в Париж, музея MEAM в Барселона, Museo Diocesano в Мантуа, Grande Scuola della Misericordia и San Teodoro във Венеция, Castel dell`Ovo в Неапол и други

Като значимо самопризнание за актьори, отличили се през годините в региона на образните изкуства, „ Artistic Career Award 2023 ” бе връчена в Teatro Of Casinò - Sanremo на 16 септември 2023 година от проф. Салваторе Русо и доктор Франческо Саверио Русо (селекционери и куратори на проекта), в наличието на колекционери, публицисти, политици и фенове на изкуството.

„ Щастлив съм, тъй като премията се дава за развиване в изкуството “ – сподели пред БНР-Радио София художникът. Той показа усещанията си от местата, които е посетил, от цялостността в градските пространства.

„ Възхитително е всичко. Всичко това се съхранява, поддържа, развива, обогатява, цени… Ние в България имаме даденостите, само че другите неща ги нямаме. И това зависи от нас “, прям е Кънчев.

По покана от Германия българинът е взел участие в план по случай 100-годишнината от гибелта на Пучини („ Магията на Бохеми “ / „ Magic Of La Bohème – Zauber Der Bohème “), синтезиращ музика, книга и изобразително изкуство.
Бохемският дух събира 59 актьори от 26 страни, с цел да отпразнуват интернационалния триумф на операта със модерни облици. Редакторът на тази книга разделя творбите от целия свят на глави и прибавя подбрани хайку стихотворения, изящни цитати, описателни изявления и илюстрации. Резултатът е многостранна респект от позиция на въображението.

 


За присъединяване си в плана Иван Кънчев е отличен със документ за победител за статуя. В Националния археологически музей до неотдавна можеше да се види галерия на модерно изкуство „ Съдът хранилище – предпазено време “ с куратори Станислав Памукчиев, Петер Цанев и Иван Кънчев.

На създателя следва и присъединяване във Флорентинско биенале (Италия, 14.10 - 22.10.2023), както и в експозиция в Белия дом във Вашингтон.

„ За да постигнеш нещо, би трябвало доста работа, целеустременост и посветеност в съответната сфера. За огромен резултат би трябвало огромна жертва, ограничения, централизация. Не удоволствията са водещи. Не имам вяра толкоз в музата, колкото в бачкането “, обобщава Кънчев.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР