Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал на Игрите

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели златен медал на Игрите
Коментари Харесай

Златни български момичета!

Българският отбор по художествена гимнастика завоюва златен орден на Игрите в Токио. 

Българките бяха без конкуренция в многобоя и с общ общ брой от 92.100 точки завоюваха оценката, което до момента липсваше във витрината на този спорт у нас – злато от Олимпиада.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова се окичиха със златните медали в последния ден на игрите в японската столица. 

Среброто и бронза останаха за гимнастичките на Русия (90.700 точки) и Италия (87.700 точки).

Нашият отбор поведе след първото изиграване с 5 топки. Гимнастичките ни бяха оценени с 47.550 точки за първото си излизане на килима, с помощта на чистото осъществяване на блестящата комбинация, сложена по компилация от музиките „ Вода “, „ Космос “ и „ Земя “ на Елица и Стунджи.

Състезателките ни изиграха чисто и смесеното комбиниране (3 обръча и 2 чифта бухалки). За осъществяването си по музиката от балета „ Спартак “ на Арам Хачатурян те получиха 44.550 точки.

До този миг на Олимпийски игри България имаше 4 оценки в този спорт. Три при ансамблите – 1 сребърен (Атланта 1996) и 2 бронзови (Атина 2004 и Рио де Жанейро 2016), и единствено един в самостоятелното на Адриана Дунавска от 1988 година в Сеул.

Това е трети златен орден за страната ни от Олимпиадата в Япония след оценките на Стойка Кръстева (бокс) и Ивет Горанова (карате). Сребърен орден завоюва Антоанета Костадинова (10 метра пистолет), а с бронз се окичиха Тайбе Юсеин и Евелина Николова (борба).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР