Българският ансамбъл изигра две много силни съчетания в многобоя на

...
Българският ансамбъл изигра две много силни съчетания в многобоя на
Коментари Харесай

Ансамбълът в позиция за медал в многобоя

Българският отбор изигра две доста мощни съчетания в многобоя на Световното състезание по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), само че заема краткотрайното второ място със общ брой от 58.000 точки. За първото си комбиниране на обръчи и бухалки, на което позволиха една лека неправилност, Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получиха 28.800 точки (20.300 за компликация, 8.500 за изпълнение).

Възпитаничките на Весела Димитрова изиграха още по-усложненото си комбиниране с топки, за което получиха 29.200 (20.500 за компликация, 8.700 за изпълнение). Въпреки мощната си игра родните грации заемат второто място в многобоя във краткотрайното класиране. Първи са японките с 58.200 точки. Те изиграха без неточност съчетанията си с пет топки (29.200) и с обръчи и бухалки (29.000).

В група “B” по-късно на килима ще излязат ансамблите на Русия, Италия, Израел, Беларус и Азербайджан, като след края на тази група ще станат ясни медалистките в многобоя и участничките в утрешните финали.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР