Българските военнослужещи в мисията на KFOR имат значим принос за

...
Българските военнослужещи в мисията на KFOR имат значим принос за
Коментари Харесай

Радев: Българските военнослужещи в KFOR имат значим принос за стабилността на Косово и Западните Балкани

Българските военнослужещи в задачата на KFOR имат важен принос за гарантирането на мира , сигурността и стабилността освен в Косово, само че и в района. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с българския контингент в състава на Международните сили за сигурност KFOR. Преди диалога с българските военнослужещи Румен Радев се срещна с командира на задачата на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR) генерал-майор Йозкан Улуташ.

В навечерието на коледните и новогодишни празници Румен Радев поздрави военнослужещите ни за професионализма и отговорността, с които извършват дилемите си.

„ Опитът, който придобивате тук като просвета на взаимно мислене, обмисляне и взаимни дейности, е скъп ”, означи президентът и изрази упованието си военнослужещите ни да го приложат и след завръщането си в България.

„ В момента се взимат значими решения за Българските въоръжени сили и вашето мнение и присъединяване в този бездънен развой на промяна е от решаващо значение “, акцентира президентът. Румен Радев очерта и целите, свързани със закъснялата рационализация на Българската войска. Той напомни и че от следващата година страната ни ще отдели за защита 2% от Брутният вътрешен продукт.

Държавният глава обърна внимание и на нуждата, наред с огромните отбранителни планове, които са значима част от процеса на създаване на модерни отбранителни качества, да се подчертава и върху дребни планове, само че осигуряващи огромно осведомително и асиметрично преимущество.  Президентът Радев открои като първокачествен приоритет и кадровото застраховане.

„ Продължава наклонността за отход на офицери, сержанти и бойци, а няма задоволително претенденти за курсанти и кадрови бойци “, означи той. По думите му този проблем изисква освен бързи, а спешни ограничения за привличане във въоръжените сили на младежи с качества, за тяхната професионална подготовка, развиване, реализация и мотивация.

По време на срещата в символ на благодарност и на високата оценка за изпълняваната задача от нашите военнослужещи в KFOR, Румен Радев връчи на командира на контингента ни подполковник Бойко Цветанов почетен плакет на президента.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР