Българските власти са отказали закрила на девет турски граждани, които

...
Българските власти са отказали закрила на девет турски граждани, които
Коментари Харесай

Българските власти са отказали закрила на девет турски граждани

Българските управляващи са отказали протекция на девет турски жители, които са поискали леговище по политически аргументи, демонстрира информация на Държавната организация за бежанците (ДАБ), представена от в. " Сега "

От началото на годината до края на август 12 жители на Турция са поискали протекция в България. Девет от тях са получили отвод за бежански или филантропичен статут. Останалите трима евентуално са избягали от страната, тъй като производствата им са прекъснати.

Според справката на организацията става дума единствено за мъже на възраст сред 18 и 64 година В справките за възложен бежански и филантропичен статут не попада нито един турчин.

През октомври предходната година Министерство на вътрешните работи върна на Турция седем нейни жители, оповестени за почитатели на Фетулах Гюлен, апетитен от турските управляващи за уредник на преврата от юли 2016 година. Те бяха хванати в камион при опит да преминат незаконно от България в Румъния. За предаването им се разбра от турската преса, и то след това.
През август 2016 година пък България върна на прилежащата страна търсеният там предприемач Абддулах Бююк на формалното съображение, че документите му са изтекли и макар отхвърли на съда на два пъти да го екстрадира поради липса на гаранции за сигурността му.От Държавната организация за бежанците не са показали с какви причини отхвърлят да дават протекция на търсещите я турски жители.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР