Българските власти никога не са се обръщали към ръководството на

...
Българските власти никога не са се обръщали към ръководството на
Коментари Харесай

„Лукойл“ опроверга Асен Василев: България не е искала доставки на гориво за Украйна

Българските управляващи в никакъв случай не са се обръщали към управлението на предприятията на „ Лукойл “ с молба за доставка на гориво за Украйна “, разясниха от компанията пред публицисти, оповестява ТАСС. Повод за изказването са думите на Асен Василев, че нефтената компания от рафинерията си в България е доставяла гориво за потребностите на Украйна по поръчка на държавното управление на Кирил Петков.

„ Компанията и по-рано е заявявала, че предприятията от групата „ Лукойл “ нямат и не са имали контракти за доставка на гориво на територията на Украйна. Никой от представителите на българските управляващи в никакъв случай не се е обръщал към управлението на нашите предприятия с претенции за доставки за Украйна “, споделя представител на компанията.

От „ Лукойл “ отбелязат, че продуктите на рафинерията в Бургас се продават на едро и дребно на вътрешния пазар извънредно за български купувачи, като броят на купувачите на дребно и едро е към 500. Делът на „ Лукойл “ на пазара на дизелово гориво в България е към 95%, до момента в който на компанията размерите на продажбите през 2022 година в страната са били доста под равнището на нейното ползване.

„ Що се отнася до взаимоотношението с държавните органи на България, „ Лукойл “ води разговор извънредно по въпроси, свързани с регулирането на бизнеса, в този разговор в никакъв случай не са обсъждани политически тематики “, акцентират от компанията.

По-рано вестник „ Ди Велт “, базирайки се на някогашния министър на финансите Асен Василев, заяви, че България скрито е доставяла на въоръжените сили на Украйна дизелово гориво след началото на войната.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР