Българските вина са изключително конкурентни и могат да се изнасят

...
Българските вина са изключително конкурентни и могат да се изнасят
Коментари Харесай

Българските вина са конкурентни и могат да се изнасят в САЩ: Посланик Мустафа

Българските виновност са извънредно конкурентни и могат да се изнасят в Съединените щати, само че за това би трябвало целенасочена политика. Това обявиха американският дипломат Херо Мустафа и ръководителят на партия "Обединени земеделци " Петя Ставрева, съобщи БНР. Те бяха посетители на Празника на боговете на виното в село Илинденци.

В наличието на специфичните посетители кметът на община Струмяни Емил Илиев откри 29-ото издание на празника в лозовите масиви на село Илинденци. Посланик Херо Мустафа взе участие в зарязването на лозята от античния вид "Керацуда ", който се отглежда единствено на това място, като пожела: "Нека е благодат ".

"България сполучливо пази своите ползи в лозаро-винарския бранш, само че поддръжката по европейски и национални стратегии би трябвало да продължи " - съобщи водачът на партия "Обединени земеделци " и някогашен евродепутат Петя Ставрева:

"Смятам, че има огромен прогрес, само че би трябвало да продължаваме да поддържаме земеделските производители, изключително винопроизводителите, които носят славата на България ".

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР