Българските ученици, които пострадаха при взрива на цистерна в Болоня,

...
Българските ученици, които пострадаха при взрива на цистерна в Болоня,
Коментари Харесай

Пострадалите в Болоня българчета няма да минават през тежки операции

Българските възпитаници, които пострадаха при гърмежа на цистерна в Болоня, са в положително положение и няма да се наложи да се подлагат на тежки оперативни интервенции. Това сподели в ефира на bTV шефът на ПГМТ „ Владимир Комаров " – Силистра Татяна Кинджакова.

Общо три деца остават в болница, като другите четирима потърпевши гимназисти към този момент са при останалата част от групата в общежитието и ще вървят до лечебно заведение единствено за промяна на превръзки. „ Всички пострадвания са от обгаряне от взривната вълна ", изясни директорката.

Тя добави, че всички са съумели сами да се придвижват до общежитието, което е на към половин километър от мястото на гърмежа, като съпътстващите ги учители са подали сигнал в незабавната помощ.

Най-тежко потърпевшото момче е в профилираната болница в Чезена, като първичната прогноза на лекарите е, че ще се наложи да остане под наблюдаване 40 дни, тъй като ходилата му са потърпевши. Днес или на следващия ден от България ще дойдат татко му и брат му, уточни генералният консул на България в Милано Росен Руфев.

Той разяснява, че учениците към този момент преодоляват психологическия потрес от тежки случай. Татяна Кинджакова уточни, че всички желаят да продължат практиката си, поради която са пристигнали в Италия. „ Децата към този момент знаят, че животът е най-голямото богатство, което може да бъде харизано на някого ", добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР