Българските студенти в САЩ, чието обучение е изцяло онлайн, остават

...
Българските студенти в САЩ, чието обучение е изцяло онлайн, остават
Коментари Харесай

Българските онлайн студенти в САЩ остават

Българските студенти в Съединени американски щати, чието образование е напълно онлайн, остават в Америка. Администрацията на президента Доналд Тръмп се отхвърли от решението си задгранични студенти, чиито университети организират занятията си през идния научен учебен срок напълно онлайн, да бъдат депортирани от Съединени американски щати, предадоха международните медии.

Решението идва единствено дни откакто от имиграционните управляващи в страната оповестиха, че въпросните ученици на образователни заведения би трябвало да изоставен страната или да се реалокират на друго място, което предлага композиция от интернет и присъствено образование.

Това провокира недоволството и на два от най-елитните университета в страната – „ Харвард “ и Масачузетският софтуерен институт, които предходната седмица заведоха дело против рестрикцията във федералния съд в Бостън. Те твърдяха, че по този метод се пречи на общо над 9 000 студенти от чужбина да обитават в страната.

В желае си те описаха нуждата от въвеждане на краткотрайна заповед, която не разрешава на държавното управление да наложи въпросното решение, защото е в прорез със Закона за административните процедури. Обвинението бе подкрепено и от десетки просветителни асоциации в Щатите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР