Българските служби трябва да работят така, че в България да

...
Българските служби трябва да работят така, че в България да
Коментари Харесай

Румен Радев: Службите ни не трябва да оставят неразкрити кутии на Пандора

Българските служби би трябвало да работят по този начин, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора. Това сподели пред публицисти в Благоевград президентът Румен Радев.

Той съобщи, че в акцията би трябвало да бъдат водещи концепциите, а не компроматите. " Всеки да има опция да изяви себе си, да показа кой е, защо се бори и по какъв начин ще се бори, да се изяви на сцената ", изясни президентът.

В отговор на въпрос с кого би му бил най-интересен дебатът в предизборната акция, Радев отговори:

" Моят спор е с българските жители. Водя го през целия си мандат и постоянно съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички претенденти за президенти, те са български жители ".

Относно това, че през днешния ден би трябвало да излезе второ българско име от досиетата " Пандора ", Радев разяснява: " Моите упования са българските служби, правоохранителни органи, да работят по този начин, че възобновяване на стабилността да минава през това българските жители да научават от тях, а не от чужбина за нарушаваните ни закони. Очаквам да работят по този начин, че в България да не остават неразкрити кутии на Пандора ".

Запитан за енергийната рецесия преди зимата, президентът сподели, че това е международен и изострен проблем.

" Цените са скандални в Европа - над 300 евро за мегаватчас, а в България и Румъния сме в най-ниския сегмент на цените. Тази рецесия ще продължава. Какво вършим? Трябваше да задавате този въпрос в миналите 12 години. Какво направиха предходните ръководещи, с цел да решат в вероятност тази очертаваща се рецесия в енергетиката. Искам да поздравя служебното държавно управление, че продължава да поддържа бизнеса. Те към този момент вкарват ограничения за дребните и междинни предприятия ", добави Радев.

По отношение на вероятно събаряне на Данък добавена стойност на храните, президентът сподели, че то би трябвало да се резервира до вероятно отшумяване на рецесията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР