Българските шахматисти Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова продължават с фантастичното

...
Българските шахматисти Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова продължават с фантастичното
Коментари Харесай

Иван Чепаринов с победа, Антоанета Стефанова с реми в осмия кръг на FIDE Grand Swiss

Българските шахматисти Иван Чепаринов и Антоанета Стефанова не престават с фантастичното си показване на FIDE Grand Swiss в град Дъглас (остров Ман), който ще дефинира по още двама участници в Турнира на кандидатите за международната купа.

В осмия кръг при мъжете гросмайстор Иван Чепаринов реализира блестяща победа на 50-ия ход с белите фигури против най-силния полски шахматист Ян-Кжищоф Дуда.

Роденият в Асеновград български шахматист избра вид Найдорф на Сицилианска отбрана и се оправи съвсем безгрешно. В същото време Дуда, който през 2021-а година завоюва Световната купа, нямаше никаква контраигра и в ендшпила позволи неточности, които го лишиха от опция да се бори най-малко за реми.

След осмия кръг Чепаринов към момента не познава усета на загубата и с актив от 5,5 точки разделя местата от четвърто до 14-о.

При дамите гросмайстор Антоанета Стефанова не предприе никакви непотребни опасности и на 23-тия ход с черните фигури направи реми с трикратно повтаряне с украинката Анна Музичук.

По този метод Стефанова дружно с Музичук и индийката Рамешбабу Вайшали не престават да разделят първото място с по 6 точки.

Наградният фонд на шампионата е 460 000 при мъжете и 140 000 $ при дамите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР